Als eerste is het goed te weten dat ‘biologisch’ geen marketingterm is, maar dat elk product een certificaat moet hebben, voordat het zich biologisch mag noemen. Hier gelden strenge regels voor en deze worden strikt gecontroleerd door toezichthouder SKAL.
Waarom biologische (baby)voeding kopen?
Biologisch gecertificeerde producten moeten voldoen aan speciale wetgeving, die bovenop de algemene regels komt. Deze richtlijnen leggen extra nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zorgvuldige bewerking en minimale toevoegingen.
- Er mogen geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt worden. En dat is toch prettig dat die dan niet vervolgens in je lichaam terecht komen
- Biodiversiteit is belangrijk. Dus je helpt hiermee om meer kleine dieren en insecten te laten leven, zoals de bijen.
- Er worden hoge normen gehanteerd met betrekking tot dierenwelzijn.
- Er zijn vaak meer vitaminen en mineralen te vinden in groenten en fruit, omdat ze opgroeien in de volle grond, in plaats van op houtwol.
Hoe herken je biologische voeding?
Het gaat dus echt over het hele woord ‘biologisch’. Als er bijvoorbeeld ‘bio’ staat, kijk dan even of het groene ‘blaadje’ erbij staat, want dat mag echt alleen bij gecertificeerde producten.
Biologische babyvoeding
Wist je dat er voor voeding voor kinderen jonger dan 3 jaar extra strenge regels gelden vanuit de Europese wetgeving? Die regels zijn er om te garanderen dat alles wat je kleintje eet, veilig en verantwoord is. De producten van de Kleine Keuken voldoen uiteraard aan al deze eisen – zo weet je zeker dat jouw kindje alleen krijgt wat goed voor ‘m is. Lees hier meer over babykwaliteit.
“Als je zeker wil weten of een product biologisch is, kijk dan even of het groene ‘blaadje’ erop staat, dat mag echt alleen bij gecertificeerde producten.”

Kies je voor je kleintje voor biologisch én voeding van babykwaliteit, dan maak je een bewuste en verantwoorde keuze. Deze producten bevatten namelijk aanzienlijk minder onnatuurlijke, chemische en mogelijk schadelijke stoffen. En juist voor baby’s en jonge kinderen is dat extra belangrijk.
Wil je wel biologische producten kopen, maar vind je het kostbaar? Dan kun je onderscheid maken tussen groenten en fruit die je met of zonder schil eet, bijvoorbeeld aardbeien, appels, komkommer en aardappels. Google ook eens op de dirty dozen. Jaarlijks wordt bekendgemaakt welke groente- en fruitsoorten het meest en het minst bespoten zijn.
Wil je meer weten? Op de website van SKAL.nl is alles te vinden over biologische producten.